Snelmenu

Terug naar je natuurlijke gewicht!

Bewust voeden terug naar je natuurlijke gewicht

Worstel jij met je gewicht? Heb je al meerdere diëten gevolgd, maar lukt het je niet om ze vol te houden en ben je na een paar maanden weer terug op je oude gewicht of zelfs zwaarder?

Dat is niet zo gek, de huidige diëten gaan uit van weinig eten en veel bewegen. Dit zou de beste manier moeten zijn om gewicht te verliezen. Je lichaam dat waarschijnlijk al ondervoed was, wordt op deze manier van nog meer grondstoffen beroofd. Je verliest wel tijdelijk gewicht, maar het zal nooit blijvend zijn. Zodra je maar weer iets van je oude eetgewoontes om de hoek laat komen, vult je lichaam de reserves snel weer aan met nog een beetje extra, om de volgende periode van schaarste aan te kunnen.

Van vullen naar voeden

Hoe voorkom je al dat ge-jojo nou? Het antwoord daarop weet je eigenlijk al, als je mijn vorige blogs gelezen hebt. Door te stoppen met crashdiëten en je lichaam blijvend te gaan voeden. Door te kiezen voor een leefstijl die je wel vol kan houden en waarbij je volop lekker kan eten, oftewel een suikervrije leefstijl!

Als je een suikervrije leefstijl aanneemt, zal je zien dat je overtollige kilo’s verdwijnen. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is je lichaam te voeden. Als je je maaltijden op gaat bouwen uit 40% volle koolhydraten, 30% goede eiwitten en 30% goede vetten; als je voldoende water drinkt op een dag; als je toegevoegde suikers laat staan en drie maaltijden per dag eet, zal je zien dat je lichaam teruggaat naar jouw natuurlijke gewicht, bij over- en ondergewicht. Klinkt dat niet mooi?

Terug naar je natuurlijke gewicht

Het addertje onder het gras is dat jouw natuurlijke gewicht helemaal niet het gewicht hoeft te zijn dat jij in je hoofd hebt.. Het kunnen best wat kilo’s meer of minder zijn. Jouw lichaam zal er waarschijnlijk niet zo uitzien als het plaatje dat je in je hoofd hebt. Een plaatje dat wellicht in je hoofd is gezet door de beelden die je in de media ziet. Je zal echter wel een gezond gewicht hebben. Een voordeel is vervolgens ook dat je je weegschaal kan verkopen. Zolang je je lichaam blijft voeden, zal je lichaam ongeveer hetzelfde gewicht behouden. Zal dat geen rust geven?

Advies

Draag je veel extra kilo’s mee je mee, of juist veel te weinig? Eet je al een tijd suikervrij of moet je er nog mee starten? Wil het blijvend afvallen maar niet lukken? Grote kans dat je lichaam nog niet in balans is. Ik adviseer je graag over de stappen die je kan nemen.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

De advisering van Patricia is uitdrukkelijk niet bedoeld als (vervanging van) reguliere medische behandeling.
Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist.

(c) Bewust Voeden, Wagenmakerstraat 6, 2694 BR 's-Gravenzande KvKnr. 65947886 | Design and Development by Danny Vermeeren & KJSwebdesign