Snelmenu

Voor wie?

Bewust Voeden_welkom

Voor wie is Bewust Voeden?

Bewust Voeden is er voor iedereen die interesse heeft in een suikervrije leefstijl en dan met name voor stellen met een kinderwens, zwangere vrouwen en (jonge) gezinnen.

Doorbreek de cirkel

Het is al jaren zichtbaar dat er steeds meer welvaartszieken ontstaan. Tussen de 40-45 jaar krijgt bijna iedereen zijn eerste kwalen en wordt er gestart met langdurige medicatie. Het is tijd om deze cirkel te gaan doorbreken. Gelukkig kan dat! En het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. De sleutel ligt juist bij de stellen met een kinderwens, de zwangere vrouwen en de (jonge) gezinnen. Het is een beetje als ‘de kip en het ei’ waar te beginnen, maar:

 • Als de huidige kinderen minder suikers binnen krijgen, blijft hun lichaam gezonder.  Een gezond en goed gevoed lichaam krijgt minder snel welvaartsziekten.
 • Een gezond en goed gevoed lichaam wordt sneller zwanger, omdat de hormonen ‘gewoon’ hun werk kunnen doen. Dit geldt zowel voor mannen als vrouwen. Hoewel het zwanger worden natuurlijk niet voor de mannen geldt, heeft goede voeding invloed op de zaadkwaliteit.
 • Bewuste keuzes maken in de zwangerschap en je lichaam goed voeden, zorgt dat moeder en kind voldoende voedingsstoffen hebben. Dit helpt de moeder om fitter te blijven tijdens de zwangerschap en sneller te herstellen na de bevalling. Het helpt het kind om een echt goede start te maken. Waarna de cirkel rond is en we weer bij de eerste bullet starten.

Wanneer kan Bewust Voeden helpen?

In de huidige maatschappij is zichtbaar dat er steeds meer mensen last hebben van lichamelijke of psychische problemen. Op dit moment gaan veel mensen met hun klachten naar de huisarts. De huisarts schrijft vervolgens in veel gevallen, een medicijn uit om de klacht (het symptoom wat zich uit) te bestrijden. Omdat de oorzaak van de klacht niet verholpen wordt, ontstaan er veelal, soms jaren later, meer klachten door het medicijngebruik en worden nieuwe medicijnen voorgeschreven om die klachten tegen te gaan. Wat een huisarts (bijna nog) niet doet, is kijken naar de oorzaak van de klacht.

Het oplossen van de oorzaak is waar Bewust Voeden juist de focus heeft. Waarom reageert je lichaam met die klacht? Welk signaal geeft het af? Ik help je om je lichaam weer terug in balans te krijgen. Soms kan je dit na een aantal tips heel makkelijk zelf, soms heb je een intensiever traject nodig.

Wanneer ben je welkom?

Als je je afvraagt of een Bewust Voeden past bij jouw klachten, zie je hier een lijst met klachten die ik regelmatig in mijn praktijk zie:

 • Overgewicht;
 • Ondergewicht;
 • Eczeem, pukkels of andere huidproblemen;
 • Auto-immuunziektes;
 • Emotie eten;
 • Burn-out;
 • Depressie;
 • Hart- en vaatziekten;
 • Diabetes;
 • Niet lekker in je vel zit en (de huisarts) geen aanwijsbare reden kan vinden;
 • Darmproblemen;
 • Hormonale problemen.

Dit is nogal een uitgebreide lijst. Zoals je kan lezen gaat de begeleiding van Bewust Voeden verder dan de zwangerschapswens, de zwangere of het (jonge) gezin. Al bovenstaande klachten kunnen immers spelen in de levensfases die daarbij horen. Soms is het nodig dat je (als moeder) eerst jezelf fit en gezond krijgt, voordat je dit over kan dragen naar je omgeving.

Lees op de pagina ‘Producten‘ over hoe Bewust Voeden jou kan helpen. Hieronder kan je nog wat meer informatie lezen over ‘Zwangerschapswens’, ‘Als zwanger worden niet lukt’, ‘Zwanger zijn’ en ‘Een suikervrij gezin’.

Zwangerschapswens

Je hebt samen met je partner gekozen voor gezinsuitbreiding. Wat een leuk nieuws. Je doet er goed aan om je lijf in optimale conditie te brengen voordat je zwanger raakt. Dit maakt niet alleen dat je de zwangerschap makkelijker doorstaat, maar ook dat je kind voldoende van jou kan profiteren. Ideaal is het als je drie tot zes maanden voor je zwangerschap je lijf in optimale conditie gaat brengen. Een suikervrije maand kan je hier heel goed bij helpen, je gaat je lichaam voeden in plaats van vullen en je zal ervaren dat er heel wat veranderd in je lichaam. 

Als zwanger worden niet lukt…

Soms wil je heel graag zwanger worden en lukt het niet. Dit is heel verdrietig en enorm frustrerend. Je kan na een jaar proberen zwanger te worden, kiezen voor medisch ingrijpen, maar in principe geeft je lijf aan dat het niet klaar is voor een zwangerschap. Geeft het aan dat je lijf onvoldoende grondstoffen bezit om een volmaakt nieuw leven te maken. Ik raad medisch ingrijpen daarom in eerste instantie af. Bewust Voeden kan je helpen om jouw lichaam terug in balans te brengen en je hormoonhuishouding te verbeteren. Dit kost wel even tijd, reken hierbij op zo’n 6 maanden. Wees je ervan bewust dat als je zwangerschap na deze tijd wel lukt, je jezelf en jullie kindje een goede start mee geeft.

Hoera, zwanger!

Yess, gelukt je bent zwanger. Van harte gefeliciteerd! Je lijf levert op dit moment een topprestatie door het maken van een nieuw perfect leven. Het is van groot belang dat je goede voedingsstoffen tot je neemt. Je lijf heeft nu extra veel behoefte aan gezonde vetten en eiwitten.
Overgaan naar suikervrij eten kan prima als je zwanger bent. Het is wel belangrijk, zeker in het eerste trimester, om een aantal weken te gebruiken om je voedingspatroon om te bouwen naar een suikervrije leefstijl. Overmatig aankomen kan voorkomen worden door bewust met je voeding om te gaan. Ik adviseer je graag in deze mooie periode.

Een suikervrij gezin

Jij ziet het suikervrije eten helemaal zitten en wil je partner en kinderen hierin meenemen. Zij kijken hier wellicht anders tegen aan. Naar mijn mening is het voor iedereen goed om suikervrij te gaan eten. Volwassenen kunnen per dag zo’n 5 suikerklontjes schadeloos verwerken en kinderen per dag zo’n 3 suikerklontjes. Er worden over het algemeen per dag 35 suikerklontjes door volwassenen en kinderen gegeten. Kinderen vaak nog wat meer. Je kan je misschien voorstellen dat dit heel wat schade in het lichaam veroorzaakt. Suikervrij eten is daarom zeker ook voor kinderen heel belangrijk. Met hetgeen ze nu eten, bepaal je voor een deel hun gezondheid in de toekomst. Dit maakt het extra belangrijk om hier bewust mee om te gaan. Maar hoe kan je hier mee omgaan? Hoe ga je om met tegenwerking? Wat zijn tips die je toe kan passen? Wat doe je met feestjes? Ik kan je hierbij ondersteunen.

De advisering van Patricia is uitdrukkelijk niet bedoeld als (vervanging van) reguliere medische behandeling.
Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist.

(c) Bewust Voeden, Wagenmakerstraat 6, 2694 BR 's-Gravenzande KvKnr. 65947886 | Design and Development by Danny Vermeeren & KJSwebdesign